Til vinsmagning

For nylig tog vi en bunke tørstige gæster med til vinsmagning. Vi blev mødt af Herman på Hotel Castor, som stod klar til at tage i mod os og lære os en masse om lokal vin fra Valle da Aosta. Han bød os velkommen og tog os med til at lidt afsides lokale, som vi havde for os selv, og hvor der var dækket op med seks forskellige vine og lidt lokale delikatesser.

Vi startede aftenen med et glas mousserende vin, som vi fik besked på at dufte til og undersøge farve og konsistens, inden vi smagte på den. Herman berettede ivrigt om først den ene og siden de næste vine mens en powerpoint med de vigtigste pointer rullede over skærmen bag ham. Det var ikke kun smagen, men ligeså meget duften og Hermans inspirerende fortællinger, der udgjorde aftenens vinoplevelse.

Vinsmagning i Champoluc

Næste glas var en forfriskende hvidvin, som blev efterfulgt af en mere fyldig vin, der virkelig forkælede smagsløgene. Vinsmagningen fulgte den klassiske formular, hvor man starter med de letteste vine for langsomt at bevæge sig gennem mere og mere avancerede og fyldige vine. Den næste vin, som endte med at være favoritten blandt mange af os, var en frugtig rødvin med god sødme, som gik rent hjem hos de fleste. Vinen blev komplementeret af forskellige lokale skinker og oste, som man kunne nippe af undervejs.

Der kom mange interesserede spørgsmål fra gæsterne, og Herman svarede ivrigt på det hele og fortalte spændende historier om hver vin. En ny vin var klar til os, og denne gang endnu en populær en af slagsen, som var en mere fyldig og balanceret rødvin.

Vin skiferie Champoluc

Den helt store kunst, når det kommer til vin, er at kunne kombinere mad med en passende drik, og det er for mange sommelier både det mest spændende og det mest udfordrende. Vin ændrer nemlig karakter, når man ændrer forudsætningerne i munden, det vil sige lige så snart man tager en bid ost eller en grissini. Herman fortalte os, at vin ofte bliver udviklet ud fra den madkultur, som man finder i området. Derfor er det ofte en god ide at prøve de lokale vine, når man spiser lokale retter.

Nu var den sidste vin drukket, og til stor glæde fik vi lov at få et ekstra glas af hver vores favorit til at slutte af med. Vi takkede for at skøn aften og kunne gå hjem med masser af ny viden og gode minder om en gennemtænkt og veludført aften. Og noget virkelig lækker vin.